Serban Cantacuzino

Dojo Universitate

Adresa: Str. Batistei, Nr. 29, Bucuresti, 030167
Telefon: +40755361134
E-mail: info@bukan.ro

Centura: Neagra 2 Dan

Numele meu este Serban M. Cantacuzino, centura neagra in Krav Maga. Centura neagra a lui Imi.
Singurul meu regret este ca nu l-am cunoscut pe Imi si pot spune doar ca multumesc universului ca am fost contemporan cu el, desi nu l-am cunoscut niciodata. Pe de alta parte, l-am cunoscut pe Yaron, profesorul meu in Krav Maga, in viata si in multe altele…
M-am nascut in Bucuresti, pe 22 iulie 1982. Fac parte dintr-o familie romaneasca foarte veche, care-si are originile in vechiul Constantinopol. Incepand cu varsta de 12 ani am practicat diferite sporturi/ arte martiale si chiar dans, cautand in permanenta sa ating perfectiunea mintii si a corpului. Nu vreau sa fac o lista cu acestea aici asa cum practica toate maimutele din zilele noastre.
Inca de mic am crezut ca trebuie sa existe niste miscari, tehnici, sporturi, arte martiala in lumea asta, care pot face o persoana sa atinga perfectiunea. Dupa multi ani, intr-un final, Calea m-a gasit pe mine prin intermediul celei mai frumoase arte martiale existente, Krav Maga.
Spun asta la 8 ani de cand am inceput sa predau Krav Maga.
L-am intalnit pe Yaron pe 21 iunie 2010. Am vazut multe lucruri la viata mea, multi tipi duri…dar din prima secunda in care l-am zarit am fost atat de relaxat, atat de coplesit ca m-a gasit. La el, am descoperit un nou nivel de tot ce se poate: tehnica, control, viteza, mod de predare, nebunie... Imi amintesc doar cuvintele lui: “O sa deschizi o scoala, o sa predai Krav Maga si o sa faci treaba buna”. Intalnirea cu Marele Maestru Yaron mi-a schimbat viata. Dupa 2 ore de stat cu el, am realizat ca ne transmitea ceva cu fiecare cuvant sau gluma.
Am renuntat la viata mea de dinainte pentru a ma antrena si pentru a preda Krav Maga. Cei ce nu l-ati intalnit inca pe Yaron, nu ratati ocazia sa o faceti.
Marele Maestru Yaron si-a dedicat viata raspandirii Krav Maga exact asa cum a lasat-o Imi, parintele creator.
Noi, elevii Marelui Maestru Yaron, elevi Bukan, avem datoria sa ducem mai departe calea lui Imi fara alte modificari sau scurtaturi.
Este foarte dificil pentru mine sa traiesc in lumea de astazi si sa predau aceasta arta martiala unica, sa transmit mai departe Calea lui Imi, sa-i invat pe oameni cum sa gandeasca, cum sa creada in ei insisi, intr-o lume a prezentului in care detaliile nu mai exista, o lume care ne-a transformat in sclavi ai tehnologiei si care ne-a facut sa uitam sa ne exploram mintea si corpul la maxim.
Multumesc cerului ca mi-a oferit aceasta sansa, multumesc familiei mele, profesorilor, elevilor, prietenilor si dusmanilor. Va iubesc, intr-adevar, pe toti.
Va veti simti completi atunci cand va veti gasi Calea.
Iar celor care doriti sa intrati in familia Bukan… pregatiti-va pentru o calatorie foate lunga, poate una care va dura o viata.